Det är ibland jobbiGt

Är rätt imponerad över alla som kan hålla ordning och tar sig för att städa och diska och plocka undan och inte slänga saker på golvet.
Är man inte en sån person så är det rätt svårt att ta sig för. Jag bryr mig oftast inte om jag får hoppa över jackor och tidningar och kvitton och pengar och tomma matlådor och allt annat som har en förmåga att samlas på hallgolvet. Jag är rätt bra på att hoppa över och träffa de små golvplättarna… Men ibland så helt plötsligt ser man hur skitigt det där egentligen fina badrummet är, och att alla saker som ligger på köksgolvet skulle passa bättre någon annan stans. I nån låda eller soppåsen eller så.

Men jag har plockat undan det mesta från vardagsrummet ikväll, diskat undan helt ok mycket, tömt bordet och bytt till en ny duk (dock ej strykt), torkat toagolvet och lite sånt. Har en gång i hallen så man kan gå där iallafall.

Ibland får man lite extra energi när man egentligen skulle sova. Det är mycket kvar som antagligen aldrig kommer göras, men iallafall något gjort.

Oftast trivs jag i min oreda, för den är min och jag prioriterar annat och gör det så gärna. Men så ibland ser man hur jvligt det egentligen är och då är det inte lika roligt.
Hade varit bättre om maken inte vore likadan, för på bordet bredvid där han sitter i soffan där jag aldrig sitter, som man inte ser om man inte sitter där, där kan det ligga en hel massa olika saker. Men men!

Imorgon får jag besök av Emelie jag känner för väl (så hon får ingen superstorstäd tyvärr) och Julia (som är så välkommen närsomhelst)… Skulle behöva besök från någon jag ej känner så väl eller som jag vill visa en fejkad sida för, hehe, för då kan jag städa skinande rent på ett par timmar, men det går liksom endast om t.ex. Man får veta att rörmokaren ska komma samma dag eller liknande.

image

Min fina nya duk. Med döda blommor i fönstret…….

Det är förresten snart jul och då ska det ju också julstädas. Det ska bli spännande!