Intressant?..

Gårdagen var himla rolig.
Första turen in till stan klev en liten tjej på. Långsjöntjejen nummer 2. Så hon satt och surrade hela vägen in till stan. Hon frågade om det aldrig hände något intressant när man kör buss. Det gör det ju. Och jag fick en grymt intressant kväll.

Körde några turer in till stan sådär. Jaha, det var ju kul. Men iallafall åkte min ena gymnasierektor, tror jag. Såg ut som han och när han gick av hade han en väska där det stod John Bauer jäääättemånga gånger. Kul kul.

Sen när jag skulle köra första nattbussen ut så klev det på två män på busstationen. Puckot Josefin med rosett i håret körde fram 8 minuter före avgång. För två passagerare som skulle på. Fett ovärt. Hursomhelst klev de på. Det var jätteroligt. Svårt att beskriva, men vad jag skrattade. En var nog 25 och den andra 60 och kände nog inte varandra, fast först verkade det så, till den yngre satte sig längst fram. Alla satt längst fram dennna kväll.

Den äldre gick in och  när han tryckt sitt kort sa han till den yngre ”Jag tänker inte sitta bredvid dig”.. Och jag tror han blev rätt nöjd den yngre där. Sen gick den gamla bak i bussen och efter en stund hörde man honom ropa ”Här kan jag ju sitta!!!” Och där satte han sig. 5 minuter till avgång och nehepp, han kom fram igen. Hade sin Nokia 3330 i handen och frågade om han kunde få låna telefonen av den yngre. Såhär typ. Förkortad version.

– Kan jag få låna din telefon?

– Jag har ingen telefon.
– Men jag vill ringa, kan jag få låna din telefon. Du får 10 cigaretter.
– Jag har ingen telefon.
– Jaha… Du ska inte röka hasch.
– Okeeej.

– Jag ljög. Förlåter du mig? Jag har räknat, jag har bara 8 cigaretter.
– Det spelar ingen roll, jag har ingen telefon.
– Nä, men jag ljög ju för dig. Det är bara 8 cigaretter här i, så jag hade inte kunnat ge dig 10 som jag lovade. FÖRLÅTER DU MIG??
– Ja, visst visst.

– Du törs inte dricka en öl.

Äntligen avgång!
Han sitter där bak och jag slår på musiken från Disney channels senaste original movie, typ. Jättebarnsligt sådär.
Rätt var det är ser jag något i backspegeln. Då är det gubben igen.
– Lyssnar du på musik här framme?
– Ja..
– Kan du höja så jag också hör?
*höjer*

Så där sitter vi allihop och lyssnar på Disney channel-musik. Hur lovande är inte det? 😀

Sen är det lugnt och tyst och ingen säger något förrän den unge killen går av ett par hållplatser före den äldre skulle av.

Då sätter sig den äldre fram bredvid mig så han syns.
– Har du haft en trevlig kväll?
– Nej!

– Då var du hemma då. Du får ha en trevlig kväll.
– Jag duger inte åt något sexuellt. Du kan inte ha mig till något sexuellt. Jag kan vara en god vän och lyssna, men jag duger inte åt något sexuellt. Jag ser ordningssam ut men jag är helt nedsupen.
– Ok.. Hejdå…
– Ja, men du kan inte ha mig åt nåt sexuellt.

– Ok, hejdå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det var INTRESSANT NR 1.

Sen skulle jag in till stan. Jag hade 2 passagerare i bussen från första hållplatsen och sen kom jag till Kvissle utan något stopp. När jag kör mot bussteriminalen där jag ska stanna nån minut så kommer en herre och springer mot mig, från spelaffärsvägen. Varför springer man mot bussen istället för mot busshållplatsen?
Jag stannade på busshållplatsen och stod där 2 minuter. Gick ut och kollade. Såg inte till honom. Så jag åkte.
Varför springer man inte till busshållplatsen utan mot bussen som kommer körandes i full fart?..
INTRESSANT NR 2.

Turen efter var jätteintressant också.
Jag hade 3 passagerare i bussen när jag kom upp till Köpmangatan och där stod 5 killar.
”ÅÅÅÅH, vi är ensamma på bussen!”
”Bredsand.” ”45.”
”Bredsand.” ”45.”
”Bredsand.” ”45.”
”Bredsand.” ”45.”
”Kvissleby.” ”45.”

Det var väl kanske inte så spännande, men sen klev ingen av bussen i Bredsand. De som betalade till Bredsand klev av i Kvissleby, vilket alltså kostar lika mycket och den som betalat till Kvissle klev av i Bommen.
Och ändå var det första de sa när de klev på att de var ensamma på bussen. Tror de inte jag märker var de åker då?
INTRESSANT NR 3.

Tom tillbaka till stan. Kör fram 5 minuter före avgång och nu till skillnad från resten av kvällen får jag hur mycket folk som helst! Hela bussen blir full. På Navet kliver det på en tonåring och har bara en tjuga, men h*n går ut och går och tar ut för det kostar ju 50 kr. Toppen. Blir 5 minuter sen för det är så himla mycket folk och alla har kontanter.

På hållplatsen efter kliver det på ett par-tre stycken till.

I en sväng så ramlar den där tonåringen ut i gången nästan när jag svänger..

Trallala, allt går jättebra. Till vi kommer till Kvissle. En tjej som gick på på Trädgårdsgatan plingar och försöker väcka tonåringen där som typ inte vaknar, men sen gör h*n det. Och går av. Vad skönt! Jobbigt men en så opigg en som knappt går att väcka om den inte går av och man får men en sån till garaget. Så det var ju bra. Till denne 3 sekunder senare störtramlar omkull utanför bussen. Aj. Sen låg h*n där. Så jag och tjejen gick ut. H*n såg helt borta ut.. Usch. Hon väcker sin vän och jag frågar var h*n bor. 3 km bort. JIPPI. Denne lille ungen klarade inte att stå själv utan 2 personer som höll i. Alltså inte i skick att ta sig 3 km hem själv. (Det hade kommit ut en  kvinna som hjälpte tjejen där att hålla upp h*n för hon orkade inte själv.)
Så jag föreslår att ringa föräldrarna. Det var inte så populärt av ungen, men tjejen tog upp telefonen från jackan  och jag tog den och ringde hemnumret i telefonboken. Efter ganska många signaler blev det svar.
”Hej, har du ett barn som heter ***? Jag heter Josefin och kör Njurundabussen. Ditt barn har precis gått av bussen och han ramlade ihop, klarar inte att stå själv och jag tror inte att h*n klarar av att ta sig hem själv så det vore jättebra om någon kunde komma och hämta.”
Jag frågade om tjejkompisen kunde vänta med sin vän men hon skulle till Bommen så jag sa att jag kunde hämta henne  efter jag kört mina numer väldigt otåliga passagerare i bussen. Så hon sa att jag skulle hämta en till kompis till henne och så kunde jag åka. Då blev det tjafs i bussen mellan kvinnan som gått ut och hjälpt till och något som verkade vara hennes sällskap. Han var ej förtjust i att vi stannade där i kanske 3 minuter och försökte fixa så ungen kom hem. Jag skrek ”Håll käften!!!!” i mikrofonen.

Sen åkte jag till Bommen och tillbaka till Kvissle och föräldrarna hade hämtat och tjejen och hennes kompis kunde åka med mig till Bommen och så var dagen slut. TOPPEN. En halvtimme senare än tänkt.
INTRESSANT NR 4.

I Kvissle när jag gått ut och kollade med den där tjejen vad vi skulle göra kom kvinnan ut.
Vi kan ju inte bara lämna h*n här, vi måste ju göra någonting. OCH CHAUFFÖREN ÄR BORTA OCKSÅ..
Jag är här….” *pekar på mig själv*
Nä men gud, OJ, förlåt!!!!!”..
Hahaha.
INTRESSANT NR 5.

Jag vet inte om det var den där kvinnans sällskap eller vad det var men en man kom ju ut och började gnälla på att vi aldrig åkte. Det var väl intressant, att en vuxen man tycker att man ska lämna ett BARN som är helt däckad och inte kan stå upp själv, flera km hemifrån helt ensam utan nån hjälp.
INTRESSANT NR 6.

Om man har en rosett i håret när man kör buss, får man jättemånga kommentarer om det, mer eller mindre roliga.
INTRESSANT NR 7.

Så kan det vara att vara busschaufför en lönehelgsfredagsnatt.

Jag hoppas tonåringen där mår bättre idag.