Linje 83.

Det här är sista veckan som linje 83 körs.
Tänkte därför dela med mig av en lite rolig händelse från när jag körde den linjen en dag för kanske tre år sedan.

Det är en linje där mest gamla eller lite rörelsehindrade åker och en tur med många passagerare har man 5, men lika ofta som man kör med någon går man tom. Den går 6 gånger om dagen, en tur varannan timme.

Nå väl. Jag hade några passagerare med mig, kommer inte ihåg exakt hur många men skulle tippa på tre eller fyra. Trallala. Allt gick så bra. Sen plingade en äldre dam. När jag sen stannat bussen så ser jag att hon inte tar sig ut med allt hon handlat i rollatorn, så jag hoppar upp och går för att hjälpa henne att lyfta ur den. Det gick ju bra, till dörrarna gick igen med mig utanför bussen. Attans. Automatiska dörrar, ej bra alla gånger.

Vad gör man då då?
Försöker dra upp bakdörren och få klämlisten att känna av en. Nej, det gick inte. Har min mobil inne i bussen vid förarplatsen. Så jag går fram till framdörren och försöker göra som alla killar kan. Trycka upp dörren och snabbt som attans ta sig in emellan. Lyckades trycka upp den. Jippi! Men när jag skulle in sen så fastnade jag i dörren. Den gick igen och där var jag. HAHAHA.

Som tur var hade jag ju ett par passagerare i bussen och en herre kom och drog upp dörren åt mig, så det gick ju bra ändå. Tror dock de skrattade lite åt mig. Hehehe! Såg nog himla roligt ut. 😀

Sen blir man ju smartare ju mer tiden går och det hade ju räckt att knacka på rutan och vinka till någon att gå mot dörren så hade den öppnats igen. Eller plingat. Då går dörrarna också upp.

Det händer spännande saker när man är ny. <3