SVAMMELINLÄGG

Jag ska till att köpa en ny bil. Min gamla har tyvärr blivit lite väl törstig på olja så det är lite tack och hej! Men den får gå nu i en månad sen i måndags, innan dess ska jag ha köpt en ny bil.

Vad ska man köpa för bil då?
Jag vill allra helst ha en rosa. Eller en gul. Ska man köpa bil efter färg? Nä, det ska man inte. Men det finns ju så himla mycket att välja bland, ändå finns ingenting. Man sitter på blocket hela dagarna och uppdaterar. Ringer man dagen därpå så är bilen såld. Hela tiden. Allt är sålt. Det känns inte ens som någon mening att kolla på äldre annonser. Folk är så dåliga på att radera när saker är sålt. Men kan man inte få önska en rosa eller gul?

Jag behöver inte köpa en gul eller rosa bil, men önska kan man ju. Jag har ingen direkt möjlighet att åka jättelångt för att köpa någon. Kul att åka till Stockholm och när man kommer dit är bilen redan såld. Eller ska man åka ner en helg och hoppas det kommer nån bra bil och åka runt och leta. Njaaa, inte så pepp alltså!

Jag vill ha en bil som helst inte gått så långt, om jag ska köpa en bil för min egentliga maxbudget. Eller så kan jag köpa en billigare bil som gått längre men ändå verkar ok. Eller hittar man någon bra bil som verkar vara ett bra köp kan man ju ta lite lån. Eller kan man? Jag är lite emot lån.

Eller ska man köpa en ny bil? Ska man köpa en rosa bil som inte är något gammalt skrot som är målat hemma (ungefär) så måste man köpa en ny bil. Eller en 2 år gammal som kostar lika mycket som en ny. En Suzuki. Jätteliten och jättesöt och inte alls speciellt dyr för en helt ny bil. Men den är en liten plutt. Jag bor i skogen och kör flera mil om dagen på talanglösa vägar. Hur duktig jag än tycker jag är så har jag ändå lyckats köra in i något räcke, råkat köra in med bussen i bilen osv. Liksom HALLÅ! Jag kan ju inte köpa en ny bil! Jag skulle ju bara förstöra den. Och den skulle skaka i tusen bitar på min dåliga väg jag kör var dag. I en recension stod det att det var en perfekt stadsbil. Och jag bor ju så långt från stan man kan komma.

Pratade med en bekant, som sa att det är helt normalt att ta lån, det måste ju alla göra för allt de köper. Måste alla? Gör alla det? Vad är felet med att spara först och handla sen?

Jag resonerar som så att om jag skulle spara ihop 100000 kronor så skulle jag inte en chans i världen köpa en ny bil. Kanske om några år, men just nu finns det så mycket annat som är viktigare än en helt ny bil. Jag behöver mest en bil som fungerar så jag tar mig till jobbet, kan jobba och spara ihop pengar till inte en ny bil.

Andra prioriterar annorlunda och då får de så gärna göra det! Det spelar ju inte mig någon som helst roll. Så ta inte illa upp för att vi har olika åsikt. Men jag blir lite irriterad när det är jag som är konstig som inte vill ha, för mig, onödiga lån.  Fast vem vet, nästa vecka kanske det står en rosa bil på min gård, helt ny och tjusig! Jag brukar ha en förmåga att ändra mig snabbt. Men jag skulle hellre köpa en 10 000-kronors bil idag och köpa en ny bil om ett och ett halvt år för ihopsparade pengar.

För 100 000 kronor, som en pluttbil kostar ny och rosa, är precis lika mycket i lån som det är i kontanta pengar. Vill jag inte lägga det i pengar, så känns det ju bara helt dumt att ta ett lån, för det är ju lika mycket pengar plus räntor.

Högre på prioriteringslistan min, står dessutom till exempel ett hus, en egen villa, nånstans bra, där jag får bo och mysa med min gullskrutt varje kväll. Som vi kan bo i tillsammans, där han kan laga middag åt mig till jag kommer hem från jobbet, VARJE KVÄLL  (förutom då det ska ätas galtströmmat för den gör jag bäst). Det kan jag ta lån till, men jag ska ju ändå betala 15% kontantinsats och lagfart och pantbrev så det behövs en hel del pengar ändå.

Så liksom. Vad ska jag köpa för bil? En lagom bra, lagom billig, som gått lagom långt, som inte behöver bytas nån kamrem på på länge, som helst är gul (eller rosa). Hoppas jag hittar någon. 26 oktober måste det vara fixat! Annars är jag fast i Galtström. Fast det låter ju inte så illa iofs…

Tur jag skrivit det här inlägget, för nu kan jag inte köpa den där Suzukin, hur fin den än är.. 😀

3 svar på ”SVAMMELINLÄGG”

Kommentarer inaktiverade.